Yoga

Wat is Aroma Yoga?

Yoga is prachtige vorm van verschillende oefeningen omdat het zowel mentale als fysieke voordelen biedt. Yoga verbetert de focus en mindfulness, verbetert de mentale scherpte en verhoogt de bloedsomloop, flexibiliteit en spierspanning.

Aroma Yoga is een combinatie van yoga en aromatherapie waarbij je bij de meditaties en de yogahoudingen essentiële oliën gebruikt.
Net als yoga zijn essentiële oliën duizenden jaren oud. Met behulp van de 100% pure oliën van Young Living, kun je je yoga en meditatie oefeningen nog meer verdiepen. Het is een fijne en bijzondere manier om meer in balans te komen en om nog dieper te ontspannen dan bij een ‘gewone’ yogales. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

B21CD00D-99EB-40B6-89B3-C04D7E2C5DFC

Wat voor meerwaarde hebben essentiële oliën om die te gebruiken bij een yoga les?

De ademhaling is misschien wel het allerbelangrijkste als je yoga doet. Door alleen al met aandacht in en uit te ademen, kun je jezelf kalmeren als je gestrest bent en zo spanning in je lichaam loslaten. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die de essentiële olie van lavendel inhaleerden minder gestrest en gefrusteerd waren. Ze hadden ook een positievere stemming. Als je een fijne geur ruikt, ga je meestal automatisch intenser ademhalen. Je ademhaling wordt dan verdiept en het inhaleren van de geur zorgt voor een reactie in het limbisch systeem in de hersenen. Je hersenen sturen vervolgens signalen naar je lichaam. Het reukvermogen is namelijk verbonden met verschillende delen in je hersenen. Dit systeem reguleert alle lichamelijke, mentale en emotionele reacties. Bepaalde geuren kunnen dan ook je spieren beter helpen ontspannen, zorgen voor pijnverlichting en helpen het zenuwstelsel te kalmeren. Daarnaast kunnen ze ook ondersteunen bij acceptatie, rouwverwerking of helpen met aarden. Je aandacht richten op één van je zintuigen, zoals je reukzin, zorgt er daarnaast voor dat je meer in het nu aanwezig bent. De heerlijke geurbeleving zorgt voor meer focus en een versterkend effect van de yogahoudingen. Daarom zijn essentiële oliën een mooie verrijking bij het beoefenen van yoga, het doen van ademhalingsoefeningen en mediteren.

Waarom heeft geur zo’n grote invloed?

  • Omdat het ongeveer 22 seconden duurt voordat de ini-mini moleculen van de essentiële oliën je hersenen bereikt hebben
  • Na ongeveer 2 minuten is de essentiële olie door je bloedbaan opgenomen
  • Het ongeveer 20 minuten duurt dat een druppel essentiële olie elke cel van je lichaam bereikt
  • Er zo’n 40 miljoen moleculen zitten in een druppel olie, waarvan 40.000 moleculen in elke cel van je lichaam terecht komen om hun werk te doen
  • De moleculen zijn zo klein dat ze door huidlagen gaan en opgenomen worden in de bloedbaan. Na drie tot zes uur worden de moleculen vanzelf weer uitgescheiden.

Denk jij na het lezen van deze informatie dat de combinatie van yoga en aromatherapie in jouw yoga studio ook zeker een match made in heaven kunnen zijn? Het voegt namelijk écht een meerwaarde aan je yoga les toe.